19. helmikuuta 2018

Winchester 1

Nyt lähitarkkailen hieman kauempana ja alkuun taas selityksiä eli parempi myöhään kuin ei silloinkaan.

Kävimme nimittäin jo lokakuussa 2016 ensimmäisen kerran Winchesterissä tyttäreni opiskelukaupungissa. Matkaa suunniteltiin huolella, ja koko ajan pelkäsimme, että jotain yllättävää käy ja matkamme peruuntuu. Näin oli kohdallamme käynytkin muutaman kerran.
Mutta nyt pääsimme ongelmitta matkaan!

Tyttäremme opiskeli Winchesterin yliopistossa vuosina 2014 - 2017 draamalinjalla (paremmin hänen opiskeluistaan tukintolvana.blogspot.fi). Oli itsestään selvää, että käymme tarkastamassa paikan. Minä itse olen käynyt Lontoossa teini-ikäisenä, mutta isäntä ei ole aikaisemmin tässä maassa piipahdellut. Joten koottut tarinat osa 1 ensimmäiseltä reissultamme Iso-Britaniaan, Englantiin.

Helsingistä lensimme Lontooseen ja sieltä linja-autolla kohti määränpäätä. Aina sanotaan, että on mukavaa, että puhutaan oikeaa englantia ja että pärjää hyvin Briteissä kielen puolesta. Oikeaa englantia. Lontoossa linja-autoasemalla. En ymmärtänyt siitä murteiden sekamelskasta kuin sanan sieltä ja toisen täältä. Mutta kaikesta huolimatta pääsimme oikeaa autoon.
Winchester on kaunis, pieni kaupunki. Historian havinaa on siellä ja täällä.


Tyttäreni ikkunamaisema on kuin jostakin telkkarisarjasta (kämpässä oli iso remontti käynnissä, siksi rakennustelineet ovat kuvassa, anteeksi).Tietysti tutustuimme yliopistoon...ja paavin vanhaa kämpää (Wolvesey Castle). Oli päässyt hieman huonoon kuntoon, niin että se vaatisi pientä pintaremonttia. Mutta oli varmaan ollut vaikuttava pytinki aikoinaan.
Täältä löytyi myös ne kuuluisat ritarit...tarinahan perustuu kuningas Arthuriin ja hänen palvelijoihinsa. Paikkahan piti olla tarinassa tietysti todellinen ja siksi Winchesteristä tuli tämä paikka, sillä ensimmäinen kuningas Alfred perusti Englannin ja Winchesterin, maan ensimmäisen pääkaupungin. 
Sitä ei tiedetä, oliko tarina ennen pöytää vai inspiroiko pöytä tarinan, mutta siellä se nyt kuitenkin on.

 


Jane Austen on kuollut tässä kaupungissa. Hän asui Hampshiren kreivikunassa eri kaupungeissa, mutta palasi kotiin. Hänen isänsä oli piispana Winchesterissä. Tämä vaikutti myös siihen että Austen on haudattu katedraaliin. Sinne ei naisia yleensä haudattu, mutta taisi iskä vaatia näin. Austenhan ei ollut tuolloin mitenkään kuuluisa vielä. 
Tänne Winchesterin katedraaliin palaisimme vielä tyttäremme valmistujaisjuhliin!

Mutta matkamme jatkuu.....

Arja

3 kommenttia:

Saippuakuplan elämää

Tässä video yhden kuplan elämästä.  Pahoittelen kuvan hyppimistä, mutta kuvauspaikka piti vaihtaa tuulen takia, ja kuvasin käsi --tai paremm...