Millä kuvaan

Historiaa:  Aloitin kuvaamisen ensimmäisellä omalla kameralla v.-98, kun ostin ylioppilaslahjarahoillani Praktica super TL2:n. Voi, miten mukavalta tuntui kuvata omalla kalustolla. Mutta kallista se oli. Ja sitten kuvaaminen jäi, kun maailma meidän pois vieroitti toisistaan....

2000-luvun alussa ostin käytettynä Canonin filmirungon. Silloin vielä ajattelin, että oikea kuvaaminen on filmille kuvaamista. Ja varsinkin mustavalkoinen. Toisin kävi! (Kuva: www. picthepix.com) 


Nyt jo eläkeläinen:
Digikuvaaminen alkoi Canon 400D:llä. Filmikameran jälkeen opettelua oli lähinnä siinä, että kuvia voi ottaa paaaaljooon. (Kuva: www.canon.fi)Nykyinen kamerani:

2012 ostin Canon EOS 7d:n. Ja olen ollut varsin tyytyväinen ostokseeni. Minulle rungon tehot riittävät. Luulen, että me kuljemme pitkään yhdessä (jos ei jotain vahinkoa tapahdu). (Kuva:www.dpreview.com)


Putkistoni:

Vanhan Canonin ef 100-200 jäi "lepäämään", moottori ei oikein toimi nykyisen kamerani kanssa. (Kuva: www.mir.com)


Efs 18-55 tuli ensimmäisen digirungon mukana. Menettelee, mutta ei ole kyllä vahvin tekijä.(Kuva: canon.fi)
Efs 55-250 f4-5.6 II  ostin tuon vanhan putken tilalle. Valovoimaltaan todella heikko, mutta kyllä sillä hanhista kuvia saa, jos vahingossa lentävät lähelle tarkkailupaikkaani. Mutta onhan tuo mainio croppaaminen keksitty :) Rakeisuutta tai ei - ketäpä se haittaa. (Kuva: www.ephotozine.com)


Efs macro 60 f2.8 on kyllä lempiputkeni. Toimii!
(Kuva: www. kenrockwell.com)


Uusin ostokseni on efs 10-22 3.5-4.5 on myös varsin käteensopiva. Niin meri kuin vuoret piirtyvät hyvin. Toimii myös pimeäkuvauksessa mallikkaasti.
(Kuva: commons.wikimwdia.org)


Haaveilen:

Tamron EOS 150-600mm f/5-6.3:sta.Tarkkailupaikkani vaatii tätä!Niin hanhet, ketut ja kauriit ovat aina niin kaukana, että oma kalusto ei riitä otusten kuvaamiseen.
Lisäksi merikotkat ovat lisääntyneet niin, että omalta patiolta voin kuvailla niitä, jos.... (Kuva: www.the-digital-picture.com)

Joskus vielä....  :D
Canonin omasta putkesta en edes haaveile - paitsi jos voitan Lotossa (mutta minä en Lottoa, joten se siitä).Mukana kulkee myös Canon Legria FS200. Lähinnä töissä olen tätä videokameraa käyttänyt. Nuoriso on sillä tehnyt pieniä pätkiksiä perheen iloksi.
Itse olen opetellut käyttämään 7d:n videokuvausta. Ei ole helppoa se. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saippuakuplan elämää

Tässä video yhden kuplan elämästä.  Pahoittelen kuvan hyppimistä, mutta kuvauspaikka piti vaihtaa tuulen takia, ja kuvasin käsi --tai paremm...