19. helmikuuta 2018

Winchester 2: Lontoo ja Southampton

Syyslomareissulla 2016  kävimme tutustumassa myös piäkaapuntiin, kuten isäntä sanoi. Siellä oli monenmoista rakennusta ja eikä tarvinnut olla yksin! Sikäläisillä lapsilla oli myös syysloma, joten junat ja linja-autot olivat tupaten täynnä. Ja joka paikkaan jonotettiin. Siellä oltiin perheittäin liikenteessä.

Kävimme pakolliset kohteet, koska mieheni ei ollut niitä nähnyt eli  Big Ben....ja kuningattaren kämppä Buckinghamin palatsi ja vartiat hevosineen.
Admiralty Arch. Riemuportti. Tuli ihan Berliini ja Pariisi mieleen. Onko kaikissa isoissa kaupungeissa oltava tällainen portti?  Tämän portin rakennutti kuningas Edvad VII muistomerkiksi äidilleen kuningatar Viktorialle.
Välillä oli pakko istahtaa linja-auton kyytiin :)

Ihailimme London eyeta. Ajattelimme, että sitte seuraavalla kerralla menemme kyytiin. Ja ottaisimme valmistujaiskuvat tuolla Lontoo taustalla.
Olihan  meidän pakko käydä täälläkin!Tutustuimme englantilaiseen pubiin. Enpäs ollutkaan aikaisemmin käynnyt. Mielenkiintoista oli se, että kun aloimme keskustella keskemämme, niin lähimmät pöydät tyhjeni. Brexit oli kuumimmillaan silloin.Samalla lomareissulla kävimme myös Southamptonissa. Tämäkin oli isännän toive. Ja tätä tarinaa en ollut kuullutkaan kokonaisuudessaan. Tiesin, että mieheni ukki oli ollut Ameriikoissa töissä, mutta miten sinne mentiin en ollut kuullut aikaisemmin.

Ylä-Savosta oli lähtenyt useampi poika suuntana Amerikka. He matkustivat ensin Hankoon ja sieltä Hullin kautta Southamptoniin. Pojat olivat kuulleet, että todella hieno laiva olisi lähdössä ja he yrittivät saada liput sinne, mutta matkat oli loppuunmyyty. Poikien oli tyytyminen seuraavaan laivaan. Ehkä hyvä näin - ainakin jälkikäteen ajatellen. Titanicin kyydissä matka olisi pojilla katkennut kesken kaiken.

Nyt siis kävelimme pitkin Southamptonin katuja ja mietimme mitä savolaispojat miettivät siellä kävellessään. Kielitaidottomina. Rohkeita tyyppejä!

 Pojat on aikoinaan nämä seinät  varmasti nähneet .Tästä talosta tuli mieleen, että jos se on ollut vikka matkustajakoti aikoinaan. Sieltä pojat ovat tiirailleet merelle ja odottaneet laivansa lähtöä. Suunnitelmia luoden.Tässä on muistomerkki niistä, jotka eivät perille päässeet. Ja niitä on monta. Meistä tämä muistomerkki on todella pieni onnettomuuteen nähden. Isompi on kuulemma Irlannissa Cobhissa (ent, Queenstown). Pitäisi piipahtaa sielläkin - joskus.

Nykyisin satama näyttää tältä.Kyllä viikon aikana ehtii paljon nähdä ja kokea.

Nyt vain odottelemme tyttäremme valmistumista ja uutta matkaa "hassujen hattujen juhlaan"

Arja

Ps. Kiitos tyttäremme oppaana olemisesta ja asiantuntijuudestasi reissullamme! (Ja sen
 jälkeenkin tekstejä kirjoittaessani ;) )

3 kommenttia:

  1. Äh, tule karsee matkakuume ko kattelee näitä :D

    VastaaPoista
  2. No niin tulee. Ja matka muistui hyvin mieleen. Tämä on vissiinkin "sängynpohjamatkailua" :D

    VastaaPoista
  3. Tuli kyl olo et vois ostaa lentoliput Englantiin ja lähteä käymään :D

    VastaaPoista

Saippuakuplan elämää

Tässä video yhden kuplan elämästä.  Pahoittelen kuvan hyppimistä, mutta kuvauspaikka piti vaihtaa tuulen takia, ja kuvasin käsi --tai paremm...