27. joulukuuta 2015

Joulukuun tarkastelua

Jalkani ei edelleenkään kestä metsässä rämpimistä, joten pihamaalla ja autolla merenrantaan -kuvailua taas...Meri on todellakin tullut takaisin! Koko joulukuun on ollut milloin enemmän ja milloin hieman vähemmän vettä pellolla. Naapurimme sanoikin, että meillä on oma joutsenlampi. Parhaimmillaan keittiön ikkunan alla ui nelisenkymmentä joutsenta. Ja käväisi siinä pieni hanhiparvikin. Mukava on tuota maisemaa katsellen juoda kaffetta ja välillä leipoakin :)Useana viikonloppuna (jostakin syystä) on ollut tavattomat tuulet ja tuiverrukset. Meri velloo ja velloo...
ja yllättävän monta venettä on vielä laitureissa. Uskaliaat käyvät saaressa ja kalassa - toivottavasti onni on heillä myötä.

Ja joulunahan oli täysikuu. Minä hieman jälkijunassa (eli tänään aamulla) kuvailin, kun meillä oli joulunpyhät niiin pilvistä ja pimeää. 
Oli kyllä niin kylmä tuuli, että ulkona kuvatut eivät onnistuneet ollenkaan, koska sormet eivät totelleet. Ikkunasta sitten muutaman kuvan nappasin.Huomaatte, että joutsenlampemme on jäässä. Tänään ei meidän joutsenia näykään - ovat varmaan menneet merenrantaan avoveteen.Nyt kohti vuodenvaihdetta!
Mukavaa viikkoa kaikille!

Terv. Arja

2 kommenttia:

  1. Upea tuo kukuva missä kuu tuolta latvustojen takaa nousee! Otitko sen pitkällä putkella vai leikkasitko pienempään tilaan kuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkä oli käytössä JA ihan pikkasen rajasin. Mutta iso uusi toimii hyvin! Ja kuu ei nouse tuossa vaan laskee - kuvat ovat aamulla otettuja. Onnistuu mielestäni paremmin:)

      Poista

Saippuakuplan elämää

Tässä video yhden kuplan elämästä.  Pahoittelen kuvan hyppimistä, mutta kuvauspaikka piti vaihtaa tuulen takia, ja kuvasin käsi --tai paremm...