22. syyskuuta 2014

SYYSPUUHIA

Voi miten meitä on siunattu ihanilla syysilmoilla! Lämpötilat ovat pysytelleet koko viikon lähellä +20 astetta ja aurikoinen paistaa. Oli niin kiva viettää rauhallista, syksyistä viikonloppua.

Omenat ovat parhaimmillaan, joten pakko oli leipoa piirakkaa. Tein tämän äitini ohjeilla vanhanaikaisesti pullataikinapohjaan. Ja hyvää oli!

Keräilimme satoa niin metsästä kuin puutarhasta.


Tein elämäni ensimmäistä kertaa moussakaa. Ja oli niin hyvää, että teen toisenkin kerran.

Sieniä on kerätty ja saatu noin 40 litraa. Talven sienisalaattitarpeet on nyt kasassa. Pitkästä aikaa veimme myös verkot vesille - ja onni oli myötä.

Saaliimme oli suutari :D 
Minusta tuo on maailman surullisimman näköinen kala.

Kun on kuusenkaatajia, on niitä oksanvääntäjiä. Se kalanhaju houkuttelee kissatkin paikalle.Merelle olisi voinut jäädä kyllä pidemmäksikin aikaa - oli niin hienot kelit. Ei tuullut ja lämmin hiveli kasvoja.Olihan siellä muitakin pyytäjiä. Yksi merimetso lähti verkkopaikaltamme, kun menimme sinne - yhdessä särjessä oli nokan jälkiä. Kauniita ovat, mutta huonotapaisia.


Viikonlopussa voisi olla enemmänkin päiviä - tekemistä kyllä riittäisi.

Mukavaa viikkoa kaikille!
T. Arjuska :)

2 kommenttia:

  1. Taisi jäädä sato kasvimaalta aika niukaksi hullun kesän takia... Tuliko yhtään tomaatteja? Onko siis tiedossa ketsuppia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt viikonloppuna keräsin loput tomaatit ja ihan pukkuisen saan keitettyä eli hyvää kastikepohjaa on siis tiedossa.

      Poista

Saippuakuplan elämää

Tässä video yhden kuplan elämästä.  Pahoittelen kuvan hyppimistä, mutta kuvauspaikka piti vaihtaa tuulen takia, ja kuvasin käsi --tai paremm...